Om oss

Om Sloeberry


Jag som driver kenneln heter Lotte Lydeking. Mitt intresse för jakthundar, träning och uppfödning föddes till en början genom jakten. När jag hade jagat några år och väl jobbet medgav det skaffade jag min förste jakthund, en labrador retriever.

 

Min förste jaktlabbe och läromästare, SE J(J)CH CLASSICAL OREGANO också kallad Viggo, var en fantastisk hund. Jag gjorde alla fel man kan göra, och några till. Trots detta hade Viggo alltid en positiv inställning till livet och träningen. Han var läraktig, kraftfull och envis men även lyhörd och samarbetsvillig. På jakterna var han en riktig slitvarg och gav sig inte förrän sista fågeln var inne.

 

Jag har även haft en del tvåbenta mentorer genom årens lopp när det kommer till jaktträningen och jag vill rikta ett särskild tack till Bengt Bernas som lade grunden till min hundförarekarriär på retrieversidan.


Jag tar ibland hundar i träning på inackordering. Det kan vara allt från unghundsträning till apporteringsträning, spårträning eller injagning. Det händer också att hundar kommer hit ett tag för att finslipa formen inför stundande jaktsäsong.


Ibland anordnar jag kurser och träningsjakter. Men i förste hand brinner jag för att hjälpa nya jägare och hundägare att hitta en väg in i jakt- och hundvärlden.