Om oss

Om oss

 Vi som driver kenneln heter Lotte och Linus Lydeking.

 

Lotte Lydeking

Jakt och jakthundar har alltid legat mig varmt om hjärtat. Mitt intresse för jakthundsträning och uppfödning uppstod till en början genom jakten. När väl jobbet medgav det skaffade jag min förste jakthund, en labrador retriever.

 

Min förste labbe och läromästare, SE J(J)CH CLASSICAL OREGANO också kallad Viggo, var en fantastisk jakthund. Jag gjorde alla fel man kan göra, och några till. Trots detta hade Viggo alltid en positiv inställning till livet och träningen. Han var läraktig, kraftfull och envis men även lyhörd och samarbetsvillig. På jakterna var han en riktig slitvarg och gav sig inte förrän sista fågeln var inne.

 

Jag har även haft en del tvåbenta mentorer genom årens lopp när det kommer till jaktträningen och jag vill rikta ett särskild tack till Bengt Bernas som lade grunden till min hundförarekarriär på retrieversidan. Idag lockar dock klövviltsjakten lika högt som fågeljakten. Jag har idag labrador retrievers, wachtlar, västsibiriska lajkor och terriers. Antalet varierar. En del bor hemma, medan andra är ute på foder eller utlånade för jakt.

 

Jag tar hundar i träning på inackordering. Det kan vara allt från unghundsträning till apporteringsträning, spårträning eller injagning. Det händer också att hundar kommer hit ett tag för att finslipa formen inför stundande jaktsäsong.


Jag anordnar kurser och träningsjakter och brinner för att hjälpa nya jägare och hundägare in i jakt- och hundvärlden. 

 

Linus Lydeking

Jag är utbildad Viltmästare från Öster Malma och jobbar idag främst med vilt- och skogsförvaltning.


Jag sitter med i Svenska Schweisshundklubbens styrelse som avelsråd för Bayersk viltspårhund. Dessutom är jag viltspårdomare och domare för praktiska eftersöksprovet. 2017 fick jag äran att starta på Haûptprûfung ISHV SUCHE 2017 i Schweiz där min tik Gaia fick ett 3e pris med 200 poäng. Hon är därmed, än så länge, den högst meriterade viltspårhunden i Sverige. Haûptprûfung ISHV SUCHE går av stapeln vart annat år och en hund får endast starta en gång under sin livstid. Så fler startar blir det inte för Gaia, men däremot fick jag äran att åka och döma ISHV SUCHE 2019 i Tyskland. 


Jag är anlitad både som eftersöksjägare av trafikskadat vilt samt av flera gods, gårdar och jaktlag för eftersök i samband med praktisk jakt.


Mitt stora jakt- och hundintresse fick jag tidigt och jag är uppväxt med jakt. Idag är hundarna inte bara ett intresse utan även helt nödvändiga i mitt arbete. Jag lägger därför stor vikt vid att hundarna ska vara friska och väl lämpade för sina arbetsuppgifter genom målmedveten avel, utbildning och träning.