Kurser & träningar

Vår & sommar 2022


B-provsstart – 2 dagar – NKL/ÖKL Skåne 7-8/5

Heldagsträning med fokus på provstart. Vi lägger upp ett helt prov och tränar alla moment på land och i vatten. I NKL testar vi även olika vilt som kan förekomma på prov. Fokus på samarbete, skott, stadga, fotgående/följsamhet, upptag, grepp, avlämningar, markeringar och linjer. Ett bra sätt att kolla formen och vad som behöver finslipas innan provstart.

Förste tillfället 7-8/5, max 6 deltagare per tillfälle. För mer info om vårens datum, se planerade träningar eller kontakta oss.

Pris 3 500, max 6 deltagare, skott och vilt.


B-provsstart – 1 dag – NKL/ÖKL Skåne 6/5

Heldagsträning med fokus på provstart. Vi tränar alla moment som ingår på land och i vatten utom fritt sök. Vi testar skott och vilt.

Pris 2 000, max 6 deltagare per tillfälle, skott och vilt. 


Inför B-prov – 1 dag – NKL/ÖKL 10/4, 1/5 

Heldagsträning med fokus på handling. Hur lägger man upp sin träning från NKL till EKL? Vad gör jag när det går fel? Hur löser jag relationsproblem med min hund? Upptag, avlämningar, stadga, följsamhet, markeringar, skotträning, stopp, linjer, dirigeringar beroende på klass.

Pris 1 500, max 6 deltagare per tillfälle, ej vilt. För datum, se planerade träningar.


Handling – 1 dag – NKL/ÖKL 20/2, 13/3 – ÖKL/EKL 27/2, 20/3

Vi fokuserar främst på hur du blir en bra hundförare och ur du utvecklar samarbetet med din hund. Vi tränar följsamhet, stadga, upptag, grepp, avlämningar, stopp, tecken och signaler, markeringar, linjer och dirigeringar. Anpassas efter varje hund och förare. Hunden bör dock vara grundtränad.

Pris 1 200 kr, max 6 deltagare.


Vattenträning – 2 dagar - datum kommer april/maj

Vi tränar apportering i vatten. Markeringar, dirigeringar, att gå i och ur vatten, avlämningar nära och på håll. Störningar, att gå i och söka i vassar, vattendirigering, att gå upp på öar, att passera öar. Kast och skott från båt och land. Dummies och/eller vilt, max 6 deltagare. Börjar i april/maj när det har blivit tillräckligt varmt i vattnet. 


Mocktrial-träning – 1 dag, Skåne 22/5, 29/5

Vi tränar mocktrial som uppvärmning till höstens A-prov i två hela dagar. Vi går på linje ock simulerar jakt på fältfågel och kanin/hare, så kallad ”walk up”. Och vi simulerar klappjakt på fågel, så kallad ”drives”. Vi går igenom reglerna för A-prov och diskuterar bedömningskriterier och handlingsfrågor. Skott med apportkastare och hagelbössa. Hunden bör ha grundläggande träning och ligga på ÖKL nivå, max 6 deltagare


Träningsjakter and och/eller fasan

Möjlighet att träna din hund på andjakt eller på rough shooting på fasan under hösten 2022 och under januari 2023 finns. Begränsad antal platser, för datum och mer information, kontakta oss.


Sockerbets-träning

Möjlighet att träna i sockerbetor under säsong. Antigen som enskild träning eller i grupp. Antigen upplagda övningar eller som mock-trial. Kontakta oss för mer information. 


FEM

klippkort


5 x 2 timmar - 4 500 kr

= 450 kr timmen

TIO

klippkort


10 x 2 timmar - 7 000 kr

= 350 kr timmen