Kurser & träningar

Januari 2020


Träningsjakter fasan

Möjlighet att träna din hund på rough shooting på fasan under januari finns. Begränsad antal platser, för datum och mer information, kontakta oss. 


Sockerbets-träning

Möjlighet att träna i sockerbetor finns. För mer information, kontakta oss.


Vår & sommar 2020

Veckoträningar

Veckoträning med fokus på provstart. Momentträning enligt fastlagt program där alla provmoment för respektive klass arbetas igenom.  I snitt två moment per träning med repetition. Vi tränar stadga, följsamhet, tecken, signaler, vilt i NKL, skott, markering, dirigering i ÖKL/EKL, sök, närsök enligt kraven i respektive klass. Målet är att hunden ska kunna startas på prov under säsongen. Föranmälan krävs. Först till kvarn.


GRUPPTRÄNING NKL-ÖKL

Max 6 deltagare per tillfälle, fem tillällen, med start i mars.


GRUPPTRÄNING ÖKL-EKL

Max 6 deltagare per tillfälle, fem tillfällen, start i mars.GRUPPTRÄNING VALP & UNGHUND

Max 6 deltagare per tillfälle, fem tillfällen, start i mars.Övriga kurser

B-provsstart – 2 dagar – NKL, ÖKL, EKL

Heldagsträning med fokus på provstart. Vi lägger upp ett helt prov och tränar alla moment på land och i vatten. I NKL testar vi även olika vilt som kan förekomma på prov. Fokus på samarbete, skott, stadga, fotgående/följsamhet, upptag, grepp, avlämningar, markeringar och linjer. Ett bra sätt att kolla formen och vad som behöver finslipas innan provstart.

För datum, kolla senaste nytt.


max 6 deltagare


Handling – 1 dag – NKL/ÖKL eller ÖKL/EKL

Heldagsträning med fokus på handling. Hur lägger man upp sin träning från NKL till EKL? Vad gör jag när det går fel? Hur löser jag relationsproblem med min hund? Upptag, avlämningar, stadga, följsamhet, markeringar, skotträning, stopp, linjer, dirigeringar beroende på klass.


max 6 deltagareVattenträning – 2 dagar - datum kommer

Vi tränar apportering i vatten. Markeringar, dirigeringar, att gå i och ur vatten, avlämningar nära och på håll. Störningar, att gå i och söka i vassar, vattendirigering, att gå upp på öar, att passera öar. Kast och skott från båt och land. Dummies och/eller vilt.


 max 6 deltagare


Mocktrial-träning – 2 dagar - datum kommer

Vi tränar mocktrial som uppvärmning till höstens A-prov i två hela dagar. Vi går på linje ock simulerar jakt på fältfågel och kanin/hare, så kallad ”walk up”. Och vi simulerar klappjakt på fågel, så kallad ”drives”. Vi går igenom reglerna för A-prov och diskuterar bedömningskriterier och handlingsfrågor. Skott med apportkastare och hagelbössa. Hunden måste ha minst 1a pris på NKL och bör ligga på ÖKL/EKL nivå.


max 8 deltagare.

FEM

klippkort


5 x 2 timmar - 4 500 kr

= 450 kr timmen

TIO

klippkort


10 x 2 timmar - 7 000 kr

= 350 kr timmen