Labrador Retriever

Labrador Retriever

Vi har just nu planerad för tre kullar med Labrador Retriever under 2022. Vårt fokus ligger  avelsmässigt på att ta fram starka och snabba retrievers med mycket jakt- och arbetslust. Det kommer att finnas både svarta och gula valpar om allt går enligt plan. Vi lägger stor vikt vid att hundar som kommer från vår kennel ska vara friska, mentalt starka och duktiga jakthundar samtidigt som de ska kunna fungera bra som familjehundar.


Alla hundar som går i avel hos oss används på praktisk jakt och samtliga hundar är röntgade, ögonlysta och DNA-testade innan de går i avel.


Våra tikar kommer att paras på sina vinter/vårlöp, vilet innanbär att valpar kommer att finnas för leverans under våren och tidig sommar 2022.


Guinness & Nellie


Nellie & Guinness

Min fina tik Nellie har haft tre bra och jämna valpkullar tidigare. Nu är det dags att ta en sista kull på henne och det blir en upprepning av en parning vi har gjort en gång tidigare. Hanen blir SB Choukos Guinness, en hane jag har möjlighet att följa på nära håll. Den tidigare kullen efter Nellie och Guinness verkar mycket lovande. Mentalt starka valpar, modiga och trygga i sig själva. Uppvisar både samarbetsvilja och viltintresse, trots deras unga ålder. En av dessa valpar ska stanna i kenneln vilket är en avgörande anledning till att jag upprepar denna parning. Provparning HD 101, ED106, inavel 0,2%


J AnnieGetYourGun Nellie Oakley, "Nellie"

SE58180/2016, född 22 oktober 2016, svart
e INTJCH Ragweed's Travel of Craighorn, u SEJ(j)CH Batmoors' Severn Duffy
HD B index 98, ED UA index 105, Öga UA 
DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, EIC Clear, SD2 Clear
Prov 1 NKL, B-prov, SSRK, 76p av 100p NBKL, C-Prov, SSRK

En tuff och envis tik med väldigt mycket motor. Snabb, lättlärt, med bra grepp och avlämningar, helt tyst. En fenomenal jakthund som älskar att arbeta i vatten. Spontan apportör på alla viltslag. Ger sig inte förrän sista fågeln är inne.


J Sloeberry Bay Choukos Guinness, ”Guinness”
SE26190/2019, född 2019-03-27, gul (foxred)
HD A index 104, ED UA index 106, Öga UA
DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, EIC Clear, SD2 Clear
Jakt 1 NKL, B-prov, SSRK
Bruks APL Rph 207.5 uppflyttad
Mentalbeskrivning MH

En mycket lovande hane. Snabb och kraftfull, helt tyst, spontan på allt vilt, hörsam, lättlärd och en duktig markör. Har imponerat stort på höstens jakter.

Roy & Chouko


Chouko & Roy

Även min fenomenala jaktmaskin Tjockis ska paras. Hanen Roy som jag har valt är en hane jag har kunnat följa på nära håll i jaktliga sammanhang under de senaste två årens tid. Jag gillar hans attityd, jaktlust och mentalitet. Kraftfull, snabb, mycket jaktlust men också snäll och lätthanterad. Även från denna kull kommer en valp att stanna i kenneln. Provparning HD 102, ED 104, inavel 1,6%

 

J Sloeberry Bay Akinas Chouko, ”Chouko”
SE22290/2017, född 27 februari 2017, gul
e Caper Caillie's Art, u Justlike Akina
HD C index 101, ED UA index 105, Öga UA 
DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA carrier, STGD Clear, EIC Clear, SD2 Clear
Jakt 1 NKL, B-prov, SSRK, 93p av 100p NBKL, C-Prov, SSRK

En tik av egen uppfödning. En snabb och tålig tik med väldigt mycket jaktlust, en spontan apportör som inte ger sig i förste taget. Helt tyst i arbete. Chouko används även till klövviltsjakt.


Nettlefields Osprey, ”Roy”
SE36097/2021, import reg SJR25-0871-15, född 11 februari 2015, gul
E Ettermyrans Melvin, u MPM14 Country Sports Black Pearl
HD A index 103, ED UA index 103, Öga UA

DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, EIC Clear, SD2 Clear, STGD carrier

Nettlefield Osprey "Roy"

Cooler & Uno

Uno & Cooler

Min fina tjej Uno ska även hon paras i år. Detta blir hennes förste kull. Hanen som jag har valt, Cooler, är en hane jag har kunnat följa på träning under den senaste tiden. Cooler har primärt gått som jakthund tidigare. Trots att hans träning påbörjades lite senare i livet uppvisar han god samarbetsvilja och en utpräglad lust att lära sig nytt. Han är snabb och kraftfull. Hans pappa är Ragweed's Travel of Craighorn som även är pappa till min fina tik AGYG Nellie Oakley. Jag gillar Coolers attityd, han är kraftfull, snabb med mycket jaktlust men också snäll och lätthanterad. Även från denna kull kommer en valp att stanna i kenneln. Provparning HD 106, ED 103, inavel 1,2%


Ackers Uny, "Uno"

SE45954/2019, född 2019-06-28, gul
e J Drumgoose Magneto, u J SEVCH Alma
HD A, ED UA, Öga UA
DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, STGD Clear, EIC Clear, SD2 carrier
Jakt Godkänd anlagsklass viltspårprov

En robust liten dam efter vår avelshanne Drumgoose Magneto, Rocco. Tuff och viljestark, inte rädd för något, helt tyst. Mycket lättlärd. Spontanapportör som har tagit allt vilt hon har presenterats för. Uno används även till klövviltsjakt.


J Roekull Olgas Wete, "Cooler"

SE42819/2016, född 2016-06-13, gul
e INTJCH Ragweed's Travel of Craighorn , u Roekulls Lowes Olga
HD A index 110, ED UA index 102, Öga UA
DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, STGD carrier, EIC Clear, SD2 Clear
Jakt 1 NKL, B-prov, SSRKGuinness & Nellie

Roy & Chouko

Cooler & Uno