Planerade valpkullar

Att köpa valp hos oss.

Gemensamt för all uppfödning på vår kennel är att vi prioriterar god jaktlust när vi planerar våra kuller. Det innabär att hunden ska ha stor arbetslust och vara mentalt stark. Samtidigt ska den förstås även vara frisk och kunna fungera bra i hemmet.


Alla hundar som går i avel hos oss används på praktisk jakt och samtliga hundar är röntgade, ögonlysta och DNA-testade innan de går i avel. Trots att vi i förste hand avlar för att få fram dugliga jakthundar är våra hundar även väl lämpade för andra aktiviteter. Inte minst våra labradorer där en del utöver jakten används till sök, lydnad, agility och bruks. Några finns hos polisen och tullen och andra fungerar som terapihundar.


Våra tikar paras oftast efter avslutad jaktsäsong, vilket innanbär att valpar vanligtvis finns för leverans under vår, sommar och sensommar.


Som så många andra kennlar har vi till och från långa väntelistor. Så om du vill öka dina chanser att få en valp, ta kontakt i god tid och anmäl ditt intresse. Skicka ett mejl med dina önskemål om valp/ras, tik/hane, ev preferens avseende färg och lite information om hur hunden kommer att få det hos dig och vad du ska använda den tlll. Mejla detta tillsammans med dina kontaktuppgifter så hör vi av oss fortast möjligt och därefter kan du sättas upp på vår valplista för framtida kullar.


När valparna levereras är de registrerade i SKK, besiktigade, vaccinerade, chippade och avmaskade samt valpförsäkrade i Folksam mot dolda fel. Du får även med ett erbjudande från vårt försäkringsbolag om att teckna försäkring första året med stor rabatt. 

Labrador Retriever 2023


SB Choukos Issey

- Hektor

SB Choukos Issey också kallad Ezra är nu parad med Hektor. Ezra tillhör Fia Petrini som tränar, tävlar och jagar med Ezra.

Hektor, en snabb och arbetsvillig foxred hane efter Silversnipe Ranger.

Vi förväntar oss en kull med snabba och arbetsvilliga hundar med stor samarbetsförmåga. I denna kull kommer det att finnas gula och foxröda valpar. Provparning SKK: HD 105, ED 103, Inavelsgrad 0,6 procent.


TIK

J Sloeberry Bay Choukos Issey

SE20134/2020, född 2020-02-02, gul
e Meadowlark Victory, u J Sloeberry Bay Akinas Chouko
HD A+A, ED UA (0+0), öga UA
Prov 1 ÖKL, B-prov SSRK

DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, STGD-PRA Clear, EIC Clear, SD2 Clear


HANE

Hektor

SE55265/2015, född 2015-10-16, foxred

e Silversnipe Ranger, u Gottands Glimma

HD B, ED UA (0), öga UA

DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, STGD-PRA Clear, EIC Clear, SD2 Clear


Valparna föddes den 28 december 2022, 6 tikar och 2 hanar, alla är placerade.

Ezra

Hektor

Labrador Retriever 2023


Ackers Uny

- SB Nell's Jaxon

Vår tik Ackers Uny också kallad Uno är en robust liten dam efter vår avelshane Drumgoose Magneto, Rocco. Uno är tuff och viljestark, inte rädd för något, helt tyst. En mycket lättlärd spontanapportör som har tagit allt vilt hon har presenterats för. Uno används även till spår och klövviltsjakt.


SB Nell's Jaxon är en hane av egen uppfödning. Han är en stilig svart, mycket snabb och explosiv hane. Arbetslusten är enorm och han är helt orädd i arbete. Jaxon används både till fågel och spår

Vi förväntar oss en kull med mycket mentalt starka och snabba hundar med mycket stor jaktlust. Detta kommer inte att bli en kull för dig som är ny inom jakt eller jaktträning. Dessa hundar kommer endast att säljas till dig som ska jaga eller arbeta praktiskt med din hund. 

I denna kull kommer det att finnas svarta och gula valpar. Provparning: HD 103, ED 106, Inavelsgrad 0,0 procent.


Ackers Uny, "Uno"

SE45954/2019, född 2019-06-28, gul
e J Drumgoose Magneto, u J SEVCH Alma
HD A, ED UA, Öga UA
DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, STGD Clear, EIC Clear, SD2 carrier
Jakt Godkänd anlagsklass viltspårprov


SB Nell's Jaxon, "Jaxon"

SE38916/2020, född 2020-05-17, svart

HD A+A, ED ua (0+0), öga UA

DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, STGD Clear, EIC Clear, SD2 Clear
Jakt Godkänd anlagsklass viltspårprov, BpH med skott


Uno


Labrador Retriever 2023


Ackers Ellefant

- Markalyckans Sangiovese


Vår lilla bruna labrador Ella kommer att paras med Ove. Ella en en tuff liten tjej som används både för fågeljakt, klövviltsjakt och spår. Ella har spontant apporterat allt vilt från tidig ålder. Hon är alltid glad och tar sig an alla uppgiftar med en positiv inställning till jobbet. Hon är tyst och uppmärksam, men ändock viljestark något hon har nytta av inte minst på klövviltsjakten.

Ove är en mycket stilig och snäll svart herre med ett underbart temperament. Han är helt tyst och fokuserad vid sidan, men snabb och explosiv i arbete. Han utvisar mycket god samarbetsvilja.

Vi  förväntar oss en kull med mentalt starka, snabba och arbetsvilliga hundar med stor jaktlust. I denna kull kommer det att finnas svarta och bruna valpar. Provparning: HD 103, ED 102, Inavelsgrad 0,0 procent.Ackers Ellefant, "Ella"

SE58938/2020, född 2020-09-23, brun

e Killyrudden Blueberry, u SE VCH Goody-Goody's Campari

HD A, ED UA

DNA testad: CNM Clear, prcd-PRA Clear, STGD Clear, EIC Clear, SD2 Clear


J Markalyckans Sangiovese, "Ove"

SE20386/2019, född 2019-03-07, svart

e SE J(j)CH NO JCH Svart & Gul Black Pepper, u J Djurbergas Wij Beet

HD A, ED UA (0), Öga UA

Jakt B-prov ÖKL Excellent
Ella

Wachtelhund 2023


Mighty Fox Izzy, "Izzy"

SE17793/2015, född 28 januari 2015, brun

e "S" Kockabackens Calle, u Småviltjägarens WIW Dimma

HD B, ED UA, Öga UA

Viltspårprov anlagsklass, godkänd

En tik efter intressanta linjer där hälften av hundarna i stamtavlan har godkända vildsvinsprov. Izzy jagar främst vildsvin om hon får välja själv. Hon jagar dock även övrigt klövvilt och apporterar. Det har skjutits både vildsvin och dovvilt på ensamarbete före 1 års ålder.

Fast skall med bra hörbarhet. Bra sök, förföljande och återgång. Letar aktivt efter vildsvin i tätningar, vid rotvältor och andra naturliga liggplatser.

 

 

Mjöåns Nougat, ”Viggo”

SE25749/2015, född 19 mars 2015, brunskimmel och tan

e Sippolas Milex, u Mjöåns Gerta

HD B, ED UA

SWK jaktprov UKL 1 pris

En kraftfull hane som alltid hittar vilt. Jagar gärna vildsvin. Bra, intensivt och fast skall med bra hörbarhet. Jobbar förståndigt med god rörlighet och intensivt skall för att få vildsvinen att lämna legan. Förföljande på ungefär 1 km, bra återgång. Dessutom är Viggo en extremt trevlig familjehund enligt husse Niklas Kristensen.