Kurser & träningar

Vår & sommar 2021

Öppna veckoträningar, tisdagar med start i mars. 

Veckoträning med fokus på momentträning. I snitt två moment per träning med repetition. Vi tränar bl a stadga, följsamhet, tecken, signaler, vilt, skott, markering, dirigering, sök, närsök enligt kraven i respektive klass NKL/ÖKL. Kom när du kan, föranmälan krävs, 300 kr/tillfälle (2 timmar). 


GRUPPTRÄNING VALP & UNGHUND

Max 6 deltagare per tillfälle, sex tillfällen, onsdagar med start i februari, 1 500 kr


GRUPPTRÄNING NKL-ÖKL

Max 6 deltagare per tillfälle, 6 x 2 timmar, onsdagar med start i februari, 2 500 kr


GRUPPTRÄNING ÖKL-EKL

Max 6 deltagare per tillfälle, 6 x 3 timmar, torsdagar medstart i mars, 3 500 kr


B-provsstart – 2 dagar – NKL, ÖKL, EKL

Heldagsträning med fokus på provstart. Vi lägger upp ett helt prov och tränar alla moment på land och i vatten. I NKL testar vi även olika vilt som kan förekomma på prov. Fokus på samarbete, skott, stadga, fotgående/följsamhet, upptag, grepp, avlämningar, markeringar och linjer. Ett bra sätt att kolla formen och vad som behöver finslipas innan provstart.

Börjar under våren så fort vädret tillåter. Max 4 deltagare per tillfälle. För info om vårens datum, kontakta oss.


Handling – 1 dag – NKL/ÖKL eller ÖKL/EKL

Heldagsträning med fokus på handling. Hur lägger man upp sin träning från NKL till EKL? Vad gör jag när det går fel? Hur löser jag relationsproblem med min hund? Upptag, avlämningar, stadga, följsamhet, markeringar, skotträning, stopp, linjer, dirigeringar beroende på klass.

Börjar under mars om vädret tillåter. Max 6 deltagare. För datum, kontakta oss. 


Vattenträning – 2 dagar - datum kommer april/maj

Vi tränar apportering i vatten. Markeringar, dirigeringar, att gå i och ur vatten, avlämningar nära och på håll. Störningar, att gå i och söka i vassar, vattendirigering, att gå upp på öar, att passera öar. Kast och skott från båt och land. Dummies och/eller vilt, max 6 deltagare. Börjar i april/maj när det har blivit tillräckligt varmt i vattnet. 


Mocktrial-träning – 2 dagar - datum kommer

Vi tränar mocktrial som uppvärmning till höstens A-prov i två hela dagar. Vi går på linje ock simulerar jakt på fältfågel och kanin/hare, så kallad ”walk up”. Och vi simulerar klappjakt på fågel, så kallad ”drives”. Vi går igenom reglerna för A-prov och diskuterar bedömningskriterier och handlingsfrågor. Skott med apportkastare och hagelbössa. Hunden bör ha grundläggande träning och ligga på ÖKL nivå, max 6 deltagare


Träningsjakter and och/eller fasan

Möjlighet att träna din hund på andjakt eller på rough shooting på fasan under hösten 2021 och under januari 2022 finns. Begränsad antal platser, för datum och mer information, kontakta oss.


Sockerbets-träning

Möjlighet att träna i sockerbetor under säsong. Antigen som enskild träning eller i grupp. Antigen upplagda övningar eller som mock-trial. Kontakta oss för mer information. 


FEM

klippkort


5 x 2 timmar - 4 500 kr

= 450 kr timmen

TIO

klippkort


10 x 2 timmar - 7 000 kr

= 350 kr timmen