Hundträning

Jakt och träning

 På Sloeberry Bay erbjuder vi hundträning och jakt. I förste hand erbjuder vi apporteringsträning, jaktträning och spårträning.

 

För apporterande hundar har vi enskilda träningar samt kurser i grupp. Det kan vara valp- eller unghundskurser, träning i sockerbetor, förberedelse för prov samt träning på praktisk jakt. Vi erbjuder även kurser i jaktlydnad och spår samt eftersök.

 

Vår träning fokuserar på att göra hundföraren till en bättre hundförare. Hur behöver just din hund tränas och vad behöver du själv utveckla för att bli en bättre hundförare.

 

Vi lägger stor vikt vid hur man skapar en bra relation med sin hund. Träningen är ingen mängdträning där man räknar antalet apporter. Vi tittar i första hand på hundens arbetssätt och erfarenhet. Och på hundförarens kompetens och kunskap. Det handlar inte om att FÅ IN apporten utan om HUR man får in apporten.

 

En stor del av våra kurser går sker på praktisk jakt. Här kan du dels lära dig själv hur det går till på jakt samt introducera din unghund på jakt på ett bra sätt. För den som har kommit lite längre i sin träning finns det bl a sockerbets-träningar och walkup-träning på fältfågel.

 

Vill du veta mer om våra kurser eller enskild träning, tveka inte att höra av dig.