Om mig

Om mig

 

Jag som driver kenneln heter Lotte Lydeking. Jakt och jakthundar har alltid legat mig varmt om hjärtat. Mitt intresse för jakthundsträning och uppfödning uppstod till en början genom jakten. När väl jobbet medgav det skaffade jag min förste jakthund, en labrador.

 

Min förste labbe, SE J(J)CH CLASSICAL OREGANO, också kallad Viggo, var en fantastisk jakthund och en otrolig läromästare. Jag gjorde alla fel man kan göra, och lite till. Trots det hade han en positiv inställning till livet och träningen. Han var både läraktig, kraftfull och envis men även lyhörd och samarbetsvillig. På jakterna var han en riktig slitvarg och gav sig inte förrän sista anden var inne.

 

Jag har även haft en del tvåbenta mentorer genom årens lopp när det kommer till jaktträningen. Ingen nämnd, ingen glömd. Dock vill jag rikta ett särskild tack till Bengt Bernas som lade grunden för min hundförarekarriär på retrieversidan.

 

Efter att i flera år haft ansvar för apporteringen på ett antal större gårdar i Sörmland och efter att ha varit aktiv inom provverksamheten i SSRK, och då speciellt inom A-provsverksamheten, har intresset de senare åren legat mer på klövviltsjakten. Och jag och har både drivande och ställande hundar varav en del är startat och meriterat på prov.

 

I dagsläget har jag labrador retrievers, wachtlar och västsibiriska lajkor. Antalet varierar. En del bor hemma, medan andra är ute på foder eller utlånade för jakt. Just nu bor tre labradorer, två lajkor och en wachtel hemma.

 

Jag tar även tar in hundar i träning på inackordering. Det kan vara allt från valp- och unghundsträning till retrieverträning och injagning. Det har också hänt att hundar har varit här för att finslipa formen inför jaktsäsong.

 

Kennelverksamheten finns i Ripsa utanför Nyköping. Tränings- och jaktmarkerna finns främst i Sörmland där ett antal gods och gårdar låter oss nyttja marker och andra faciliteter för hundträning och injagning. Något som uppskattas enormt!

 

Idag anordnar jag kurser, främst inom apportering. Jag har även en de hundförare som kommer och tränar sig själva eller sina hundar på enskilda träningar. För min del är det precis lika roligt att se varje gång en hund och en hundförare utvecklas tillsammans. Oavsett om det är en nybörjare eller en mer van hundförare. Och speciellt roligt är det att förstås att hjälpa nya hundentusiaster in i apporterings- och jaktträningsvärlden.