Hundträning

Kurser och enskilda träningar


Träningen på Sloeberry bay handlar i första hand om att göra hundföraren till en skickligare hundförare. Att lära sig att föra hund med små medel, att lära sig läsa hund, terräng och vind. Samt att se vad som kommer att påverka din hunds prestation och utförande av apporteringen.


Fokus ligger på hur just din hund behöver tränas och utvecklas och vad du själv behöver utveckla för att bli en bättre hundförare.


Vi lägger stor vikt vid hur man skapar en bra relation med sin hund och hur man får hunden att vilja arbeta på rätt sätt. Man får med sig övningar och verktyg som gör att man kan träna vidare hemma mellan de gemensamma träningstillfällena.


Träningen är ingen mängdträning där man räknar antalet apporter. Vi tittar i första hand på hundens arbetssätt och erfarenhet. Och på hundförarens kompetens och kunskap. Det handlar inte om ATT FÅ IN apporten utan om HUR MAN FÅR IN apporten.


Det är skillnad på om en hund KAN MEN INTE VILL eller om den VILL MEN INTE KAN. Vi lägger fokus på att se skillnaden och att förstå hur man som hundförare bäst hjälper sin hund. Och hur man skapar en bra relation där hunden kan utvecklas och lära sig nya saker med glädje.


Väljer du enskild träning lägger vi upp en gemensam plan för din träning med tydliga delmål och slutmål. Det kan vara allt från att utveckla den egna kompetensen till den enskilda hundens mål för provstarter och tävlingar.


All träning syftar i första hand till att hunden ska bli en bra jakthund och att den ska kunna föras på jakt och startas på prov eller tävlingar.


Boka en egen tid eller samla ihop ett gäng träningskompisar och kom hit på kurs eller internat. Det finns även specifika träningar såsom vattenträning, dirigering, sök, prova på jaktprov, mocktrail och praktisk jaktträning. Kolla programmet eller följ oss på facebook @sloeberrybay så ser du hela tiden när det läggs ut nya träningar och kurser.


Vi kan även sätta ihop specialarrangemang och komma överens om ett fast pris för en grupp eller en kennelträff.

För övriga priser se prislistan.


För veckokurserna i NKL/ÖKL samt ÖKL/EKL säljer vi klippkort på fem eller tio gångar till rabatterad pris.


Boende

Vi samarbetar bland annat med Baggetorp Vandrarhem där vi disponerar en egen avdelning där även hundar är välkomna. Här går det även bra att ställa upp husvagnar. Se även http://baggetorp.se/


Vill man bo lite lyxigare samarbetar vi med Taxinge Säteri där vi bor i gästlängan i rum med hotellstandard, eget kök och stor bastu.